Wednesday, January 8, 2014

Ο γαστρονομικός τουρισμός μιας περιοχής δεν είναι υπόθεση μόνο των εστιατορίων και τυχόν εξειδικευμέ

IMIC 2013 στη Σαντορίνη – Τουρισμός και Γαστρονομία: Το επόμενο βήμα
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΕΥΣΗ ΑΓΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλα Γνώμες Αγροτικά Εκδηλώσεις Εκκλησία Εκπαιδευτικά Επιστήμη – Τεχνολογία Ηφαίστειο Παράδοση Σινεμά Συνέδρια Χόμπυ Quiz
Η καταγραφή των προϊόντων, των συνταγών και των υπηρεσιών που είναι το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση ενός γαστρονομικού χαρτοφυλακίου προωθείται συστηματικά, αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο. Το γεγονός όμως είναι ότι δεν αρκεί μόνο αυτό.
Το φαγητό, το κρασί και τα άλλα τοπικά προϊόντα από μόνα τους, όσο καλά και αν είναι, δεν μπορούν να δημιουργήσουν τουριστική ζήτηση, εκτός εάν αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού.
Ο γαστρονομικός τουρισμός μιας περιοχής δεν είναι υπόθεση μόνο των εστιατορίων και τυχόν εξειδικευμένων τουριστικών cooking classes san francisco γραφείων αλλά αφορά στο σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων και στο σύνολο του κλάδου τροφίμων, ποτών και των άλλων συναφών υπηρεσιών. Είναι βέβαια και υπόθεση των κατοίκων της περιοχής που θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια και να κατανοήσουν ότι το όφελος που προκύπτει αφορά συνολικά στον προορισμό.
Προϋπόθεση της επιτυχίας είναι η κατανόηση των αναγκών και η εξακρίβωση των προσδοκιώντου επισκέπτη που επιλέγει έναν προορισμό με κριτήριο τη γαστρονομική του απόλαυση και κυρίως τη σε βάθος γνώση των ιδιαιτεροτήτων αυτής της εκλεκτής πελατείας.
Στα δύο προηγούμενα IMIC, το 2012 και το 2011, ασχοληθήκαμε με όλα σχεδόν τα θεωρητικά ζητήματα που αφορούν στη σχέση Τουρισμού και Γαστρονομίας και ακούσαμε πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και πρακτικές εφαρμογές από μεμωνομένες επιχειρηματκές προσπάθειες.
Στο IMIC 2013 θα επιδιώξουμε να προσδιορίσουμε και να συζητήσουμε για το απαραίτητο επόμενο βήμα . Η εμπειρία που αποκτήθηκε από την επιτυχημένη πορεία cooking classes san francisco της πρωτοβουλίας 2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.”
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ “Άμπελος και Οίνος στον αρχαίο ελληνικό κόσμο” το νέο συγγραφικό έργο της Σταυρούλας Κουράκου-Δραγώνα Τουρισμός: Προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παρουσίαση της δράσης 2014 έτος Πολιτισμού στο Νότιο Αιγαίο στη Σαντορίνη, την Πέμπτη Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για χορήγηση άδειας επαγγέλματος ξεναγού cooking classes san francisco Κλειστό το Γυμνάσιο Φηρών λόγω ηλεκτρικής βλάβης “Άννα Καρένινα” το Σάββατο από την Κινηματογραφική Λέσχη, με καλεσμένο τον Δ. Δανίκα Βόλεϊ: Ο Α.Ο. Θήρας υποδέχεται τον Ιωνικό το Σάββατο στη Σαντορίνη Ο τουρισμός στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου
ΑΟ Θήρας Αεροπορικά Ακρωτήρι cooking classes san francisco Ακτοπλοϊκά Ανακύκλωση Αποψη Βίντεο Δήμος Θήρας Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές cooking classes san francisco 2014 Εθελοντισμός Εκλογές cooking classes san francisco 2012 Επιμελητήριο Επιχειρήσεις Εργα Ετος Γαστρονομίας Θηρασία cooking classes san francisco Κινηματογραφική Λέσχη Κρουαζιέρα Κόκκινος οδηγός Ναυάγιο Οινοπαρουσιάσεις cooking classes san francisco Περιφέρεια Πρόσωπο Σινέ Villaggio Σινέ Καμάρι Στατιστικά Τελεφερίκ Φορολογικά-Ασφαλιστικά Φωτοβολταϊκά Φωτογραφία Χειμώνας Χωροταξία
ΑΡΧΕΙΑ Select Month January 2014 December cooking classes san francisco 2013 November 2013 October 2013 September 2013 August 2013 July 2013 June 2013 May 2013 April 2013 March 2013 February 2013 January 2013 December 2012 November 2012 October 2012 September 2012 August 2012 July 2012 June 2012 May 2012 April 2012 March 2012 February 2012 January 2012 December 2011 November 2011 October 2011


No comments:

Post a Comment