Friday, January 10, 2014

Την δεύτερη μέρα ο Δρ Δημήτρης Κούτουλας οργανώνει το Σεμινάριο Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο Cu

Τουρισμός & Γαστρονομία στη Σαντορίνη | BioNews - Βιολογικά προϊόντα και υγεία
1- ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1- ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2- ΑΡΘΡΑ 3- ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ 4- ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1- ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2- ΑΡΘΡΑ 3- ΤΟΠΙΚΑ 4- ECO ΔΡΑΣΕΙΣ 5- ΕΝΕΡΓΕΙΑ 6- ΚΗΠΟΣ 7- ΖΩΑ 3- ΥΓΕΙΑ 1- ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2- ΑΡΘΡΑ 3- ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 4- ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 4- ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ 1- ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 2- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 3- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ 4- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 5- ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1- ΤΡΟΦΙΜΑ 2- ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 3- ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ 4- ΣΥΣΚΕΥΕΣ Χωρίς κατηγορία
Την Πέμπτη & Παρασκευή, 17 & 18 Οκτ 2013, στην Σαντορίνη, οργανώνεται το 9ο IMIC (International Meetings Industry Conference) με θέμα Τουρισμός & Γαστρονομία: το επόμενο βήμα , από την Ηλιότοπος (Ημεροβίγλι, 84700 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, Τ 2286024758, F 2286023672, [email protected] )
Στο φετινό IMIC 2013 ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Τσίγκας θα παρουσιάσει Το εστιατόριο του μέλλοντος chef in training Σχεδιάζοντας το απίθανο . Πως θα είναι το εστιατόριο στο μέλλον; Θα το λειτουργούν άνθρωποι ή μηχανές; Θα τρώμε περίεργα άγνωστα σήμερα παρασκευάσματα ή θα εξακολουθούμε να μαγειρεύουμε όπως τώρα; Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ερωτήματα chef in training θα αναλύσει ο διανοούμενος μάγειρας και ο καλύτερος ethnic chef στη Νέα Υόρκη, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και την κοινωνιολογία, κ. Κ. Τσίγκας..
Την δεύτερη μέρα ο Δρ Δημήτρης Κούτουλας οργανώνει το Σεμινάριο Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο Culinary Tourism Bootcamp πάντα στα πλαίσια του Συνεδρίου IMIC 2013 Τουρισμός & Γαστρονομία . Όπως δήλωσε ο Δρ Δ. Κούτουλας, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν πρακτικοί τρόποι για να εδραιωθεί μια περιοχή ως δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες χάρη στην καλή κουζίνα και το καλό κρασί. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διαμόρφωση ελκυστικών γαστροτουριστικών προϊόντων καθώς και στη χρήση εκείνων των εργαλείων του μάρκετινγκ που θα κάνουν γρήγορα γνωστό ένα γαστρονομικό προορισμό στην παγκόσμια τουριστική αγορά.
Tο 9ο ετήσιο Συνέδριο της σειράς IMIC θα πραγματοποιηθεί 17-18 Οκτ 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στη Σαντορίνη, με θέμα: Τουρισμός και Γαστρονομία: Το Επόμενο Βήμα. Η σύνδεση ενός προορισμού με τη γευστική εμπειρία είναι πλέον κυρίαρχο θέμα για όσους, σε κάθε γωνιά της γης, σχεδιάζουν στρατηγικές προσέλκυσης τουριστών. Η καταγραφή των προϊόντων, των συνταγών και των υπηρεσιών που είναι το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση ενός γαστρονομικού χαρτοφυλακίου προωθείται συστηματικά, αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο. Το γεγονός όμως είναι ότι δεν αρκεί μόνο αυτό. Το φαγητό, το κρασί και τα άλλα τοπικά προϊόντα από μόνα τους, όσο καλά και αν είναι, δεν μπορούν να δημιουργήσουν τουριστική chef in training ζήτηση, εκτός εάν αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού.
Ο γαστρονομικός τουρισμός μιας περιοχής δεν είναι υπόθεση μόνο των εστιατορίων chef in training και τυχόν εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων αλλά αφορά στο σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων και στο σύνολο του κλάδου τροφίμων, ποτών και των άλλων συναφών υπηρεσιών, καθώς και του πρωτογενή chef in training τομέα της οικονομίας. Είναι βέβαια και υπόθεση chef in training των κατοίκων chef in training της περιοχής που θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια και να κατανοήσουν ότι το όφελος που προκύπτει αφορά συνολικά στον προορισμό.
Μεγάλη ευκαιρία είναι η συμμετοχή ως κεντρικού ομιλητή του Αμερικανού Erik Wolf, του World Food Travel Association, που θεωρείται chef in training αυθεντία διεθνώς σε θέματα γαστρονομικού τουρισμού. Στόχος είναι το IMIC 2013 να είναι μία συνάντηση σύνθεσης και συγκομιδής .
Μετά chef in training από οκτώ επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα, το IMIC 2013 πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στην περιφέρεια με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνης και τελεί υπό την αιγίδα του ΥπΑΑΤ, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Δήμου Θήρας & ΣΕΤΕ, ενώ έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις των πρωτοβουλίας Θεσμοφορίων.
Το IMIC 2013, στις 17 & 18 Οκτ 2013, στην Σαντορίνη είναι μια μοναδική ευκαιρία για οργανωμένο σχεδιασμό συλλογικής υποστήριξης και δράσης των οργανώσεων και δομών της κοινωνίας, ώστε η επιχειρηματική δράση στον τουρισμό, στην μεταποίηση, στην αγροτική παραγωγή, αλλά και στον πολιτισμό, να συντονίζονται και αλληλοσυμπληρώνονται στην ταυτότητα της περιοχής και στην τοπική chef in training ανάπτυξη. http://imic2013.conferences.gr
  . Σχετικά άρθρα: ΒΙΟτουρισμός στις Πρέσπες Έκθεση Φωτογραφίας Ημερίδα: Τουρισμός που δεν πληγώνει Ο Φυτογενετικός chef in training Πλούτος του Αιγαίου τον Ιούλιο στη Σαντορίνη Terra Madre Day για ηθική γαστρονομία Βιολογική chef in training Γεωργία και Αγρο-Οικο-Τουρισμός chef in training στη Μεσόγειο
 
Greenpeace ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΕΕ ΕΦΕΤ Μεσόγειος ΥΠΑΑΤ Χρονοπούλου έρευνα ανακύκλωση αρωματικά φυτά αστική καλλιέργεια αστικό περιβάλλον βιολογικά προιόντα βιολογική γεωργία βιοποικιλότητα βότανα διαγωνισμοί διατροφική ασφάλεια δικαιώματα ζώων εκθέσεις εκπαίδευση ελαιόλαδο ελληνικά προιόντα εναλλακτικές θεραπείες εναλλακτικές καλλιέργειες επιχειρηματικότητα ημερίδες καλλυντικά καταναλωτής κοινωνία μέλι μεσογειακή διατροφή μετα

No comments:

Post a Comment